Anteplioğlu baklava kimin?
Süleyman YÜCEDAĞ’ın sektördeki deneyimi, titizliği ve yenilikçi anlayışı çerçevesinde tasarlanmıştır.Gaziantep Baklavasının geleneksel yapısından ödün vermeden, kalite ve hizmet anlayışı çerçevesinde ilk günkü heyecan ve coşkuyla geçmişten gelen bu lezzeti günümüze taşımışlardır.
Baklava patenti kime ait?
Baklava, 8 Ağustos 2013’te AB Komisyonu tarafından Türk tatlısı olarak tescil edildi. O tarihten önce Yunanlılar, kültürümüze ait her şeye sahip çıktıkları gibi bu ürüne de sahip olmaya çalıştılar. Ancak Türkiye, uluslararası düzeyde bu ürünün üretim ve isimlendirme haklarına sahip olduğunu kanıtladı.
Güllüoğlu baklava kime ait?
Hem Yönetim Kurulu Başkanı hem de Baklava Ustası olan Nadir Güllü; Kardeşi Ömer Güllü ve çocukları Ebru Güllü Abanoz, Tuğba Güllü Sürmeli ve Murat Güllü ile aile işini sürdürmektedir. 1990 yılında “Güllüoğlu Gıda San” olarak tescil edildi. ve Tic.
Gaziantep’in baklavası ünlü müdür?
Baklava adeta Gaziantep’le özdeşleşmiştir, hatta çoğu baklavacının ön isminde hep aynı kelime vardır: “Gaziantep’li…” Antep baklavasının lezzetine giden aşamalar ve yapılış hikayesi o kadar uzun ve detaylıdır ki, birkaç kat yufka ve bir avuç fıstıkla son bulamaz.
Baklavanın sahibi kimdir?
Mehmet Yıldırım, 1963 yılında Gaziantep’te doğdu. 11 yaşındayken İstanbul’a giderek baklava sektörüne ilk adımını attı. Usta olduktan sonra Mehmet Yıldırım, 1982 yılında kendi baklava fabrikasını kurdu ve bugünkü “Baklavacı Mehmet Yıldırım” şirketinin temellerini attı.
Baklava aslen nereli?
BaklavaGaziantep BaklavasıÜlke(ler)Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu, BalkanlarOluşturanOsmanlı MutfağıTürüŞerbetli tatlı
Antep baklavası tescilli mi?
Gaziantep Sanayi Odamızın Avrupa Birliği’ne (AB) başvurusu tamamlanmış olup, “Antep Baklava/Gaziantep Baklava” AB’de coğrafi işaret (menşe işareti) olarak tescil edilmiştir. Tescil önümüzdeki günlerde AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanacaktır.
Baklava Türkiye’nin mi Yunanistan’ın mı?
Tarihsel kaynaklar baklavanın Orta Doğu’da uzun bir geçmişi olduğunu ve zaman içinde farklı kültürler tarafından benimsenip geliştirildiğini göstermektedir. Günümüzde Türkiye, Yunanistan, Lübnan, İran ve diğer Orta Doğu ülkeleri baklavayı kendi geleneksel tariflerine göre hazırlayıp tüketmektedir.
Sitki Usta nereli?
Hakkımızda. 1949 yılında Bingöl’ün Gürpınar köyünde dünyaya gelen Sıtkı Usta, kadayıfçılık mesleğini öğrenmek için küçük yaşlarda Bingöl’den Diyarbakır’a göç etti.
Faruk Güllüoğlu ve Güllüoğlu aynı mı?
Merhum Hacı Mustafa Güllü’nün beş oğlundan dördü hala baba mesleğini sürdürüyor. En büyük oğlu Nejat Güllü 1983’te, diğer oğlu Faruk Güllü ise 1993’te kurumdan ayrılarak mesleklerine kendi başlarına devam etme kararı aldılar. Kardeşler Nadir ve Ömer Güllü babalarıyla Karaköy kurumunda kaldılar.
Güllüoğlu ailesi kimdir?
Hem Yönetim Kurulu Başkanı hem de Baklava Ustası olan Nadir Güllü; Kardeşi Ömer Güllü ve çocukları Ebru Güllü Abanoz, Tuğba Güllü Sürmeli ve Murat Güllü ile aile işini sürdürmektedir. Karaköy’ün büyük bir kısmı 1949’dan beri tarih oldu ama Karaköy Güllüoğlu 5 kuşaktır yaşıyor…
Faruk Güllüoğlu franchise veriyor mu?
Şirket, Türkiye’de toplamı olan 52 şubeye ulaştı ve 43’ü Superbrands Ödülü’ne (en iyi marka) verildi.
Türkiye’nin en iyi baklavacısı kim?
Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan baklava, Türkiye çapında adından söz ettiren bir marka olan Antepsan Baklava ile zirveye ulaşıyor. Türkiye’nin en ünlü baklavacısı ünvanını taşıyan Antepsan Baklava, kalitesi, geleneksel işçiliği ve yenilikçi bakış açısıyla öne çıkıyor.
Antep’in en iyi baklavacısı hangisi?
Gaziantep’teki en iyi baklavacı denildiğinde akla ilk gelen yer şüphesiz Cumba Baklava’dır.
İmam Çağdaş baklava’nın sahibi kimdir?
İmam Usta’dan sonra bayrağı oğlu Talat Çağdaş devraldı. Bugün Talat Çağdaş ve oğlu Burhan Çağdaş, yüzyıllardır süregelen aile mesleğini babası İmam Usta’nın özeniyle birlikte yaşatmaya devam ediyor.
Emiroğlu baklava nereli?
1964 yılında Kastamonu’dan İstanbul’a göç eden Sevim ailesi, Çapa’da bir şekerci dükkanı açarak iş hayatına atıldı. Emiroğlu Baklavaları’nın ortağı Abdullah Sevim’in ailesi, altı yıl şekercilik sektöründe çalıştıktan sonra 1970’lerde şekerlemeciliğe geri döndü.
Acemoğlu Baklava nereli?
Anavatanı Suriye olan Acemoğlu Baklavası, diğer adıyla Acem tatlısı serüveni 1950 yılında İsmet Acemoğlu ile başlamıştır. İlk olarak Suriyeli ustalarla yola çıkan İsmet Acemoğlu olmuştur. En doğal ve kaliteli malzemelerden yapılan, çıtır çıtır dokusu ağızda harika bir tat bırakan bu tatlıları Antakya halkı da çok sevmiştir.
Baklava hangi ilimize ait Gaziantep?
Fıstıklı baklava, üretim şekli ve kullanılan fıstıklar nedeniyle Gaziantep iliyle özdeşleşmiş olup ülke çapında bilinmektedir. Fıstıklı baklavada kullanılan fıstıklar, Gaziantep bölgesine özgü bir üründür.
Ağam baklava kime ait?
Kurucusu Yaşar Murat, 1946 yılında Gaziantep’te doğmuş ve bölgenin en ünlü tatlı ustaları Burhan ve Zeki İnal ile çalışmaya başlamış.